دنیای جدید بازی های دیجیتال
بازی های کامپیوتری و دیجیتال در انواع مدل های آن، از بازی های موبایل و آنلاین گرفته تا دسکتاپ و کنسول های بازی ( مانند PS4 و Xbox ) این روزها بسیار جدی تر، شگفت انگیزتر و جذابتر از همیشه است. در مقاله پیشرو قصد داریم تا برای کسانی که کمتر به آن مشغولیت دارند این دنیای جدید را بیشتر معرفی کنیم. و برای گیمرهای حرفه ای هم حرفی نو داشته باشیم.
بازی های آنلاین و موبایل و نسل جدید گیمرها
پیش بینی ها نشان می دهد ارزش بازار بازی های دیجیتال در سال 2020 به عدد شگفت انگیز 90 میلیارد دلار خواهد رسید. این عدد یعنی چیزی بیشتر از فروش کل نفت ایران در طول یک سال! این پیش بینی قطعا با تکیه بر بازار های جدید بازی های دیجیتال و کامپیوتری به دست خواهد آمد. اصلی ترین بازارهای جدید؛ بازار بازی های موبایل و آنلاین هستند. گوشی های هوشمند جدید با قابلیت های سخت افزاری بسیار نیرومند، اجرای بازی هایی با گرافیک و پیچیدگی های بیشتر را فراهم کرده اند. ضمنا افزایش روز افزون دسترسی افراد به اینترنت بر روی بستر موبایل هم موجب گردیده است تا کاربران زیادی بازی های مورد نظر خود را دانلود نمایند و یا مشغول بازی های آنلاین باشند. به نظرم در مورد بازی های کامپیوتری، ما با نسلی جدید و عجیب از کاربران هم مواجه هستیم. این نسل پدران و مادران گیمر است! پدران و مادرانی که خود تجربه ی بازی با اولین نسل های بازی های کامپیوتری در کنسول های بازی و موبایل را دارند و دیگر آن نگاه بدبینانه و منفی را نسبت به بازی ها ندارند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید روزنامه ی گاریدن انگلیس اعلام کرده است این روزها 75 درصد از کودکان زیر 10 سال انگلیسی با پدران و مادرانشان بازی میکنند. علاوه بر این آنها در انتخاب بازی های خود از تجربه والدینشان که روزی طرفدار حرفه ای نسخه های قدیمی تر این بازی ها بودهاند؛ استفاده میکنند. به نظرتان شگفت انگیز نیست؟
بیش از یک چهارم کودکان کشورهای پیشرفته در سنین زیر یازده سال تبلت شخصی دارند و پس از ورود به دوران راهنمایی احتمالا اولین اسمارتفون هایشان را هم خریدهاند. این یعنی کودکان امروزی خیلی زودتر و خیلی سادهتر به دنیای گستردهای از بازی های آنلاین و بازی های موبایل دسترسی دارند. آنها میتوانند از بین صدها سایت رسمی و غیررسمی معتبر بازی های آنلاین، در کمتر از چند دقیقه دسته بندی و بازی مورد نظرشان را انتخاب و دانلود کنند. در سال 2011 نسبت دانلود بازی، به خرید فیزیکی سیدی بازی های کنسول ( PS – Xbox – Nintendo ) یا کامپیوتر، یک به چهار بوده است. اما توجه گیمرها به بازی های موبایل و آنلاین موجب شد برای اولین بار در سال 2018 تعداد دانلود بازی از فروش بازی های فیزیکی سبقت بگیرد. در حال حاضر دو و نیم میلیارد نفر در دنیا در موبایل هایشان مشغول به بازی هستند، برخی از شبکههای اجتماعی بازی های کامپیوتری بیش از پنجاه میلیون عضو دارد؛ همهی این آمارها موجب گردیده است تا شرکتهای بازی سازی نزدیک به پنجاه درصد از توان و سرمایهی خود را به سمت بازی های موبایل و آنلاین ببرند.
بازی هائی با مشارکت بازی کنندگان
یکی دیگر از ویژگیهای دنیای بازی های نوین، مشارکت گیمرها در روند ساخت بازی است. موضوعی که هم اکنون در سایتهایی مانند Kick Starter در حال وقوع است. وبسایتها و شرکتهای بزرگ بازی سازی حتی روی ایدههای گیمرهای حرفهای هم در جهت توسعه بازی های فعلی و یا ساخت بازی های جدید سرمایهگذاری میکنند. این یعنی نسل جدیدی از بازی کنندگانی که با کمترین میزان شناخت از مباحث فنی ساخت یک بازی میتوانند کمپانیهای کوچک بازی سازی خود را داشته باشند و براحتی آنها را در وبسایتهای رسمی توزیع بازی های موبایل در دو نسخه IOS و Android ( اپل استور و گوگل پلی ) منتشر نمایند.
پدید آمدن نسل جدیدی از تماشاگران آنلاین
توجه کم نظیر کاربران به بازی های کامپیوتری، بازی های آنلاین و همچنین کنسول های بازی تا به حدی است که این روزها ما شاهد وجود تماشاگران بیشماری برای رقابتهای آنلاین بازی های دیجیتال هستیم. این تماشاگران مانند تماشاگران مسابقات ورزشی همچون المپیک و جام جهانی فوتبال به تعداد زیاد و با هیجان بسیار بالا تماشاگر مسابقات جهانی بازی های آنلاین هستند. بطور مثال میتوان به لیگ قهرمانی اسطورههای PES و FIFA اشاره کرد که در سایتهایی مانند Youtube و Twitch این بازی ها را بصورت میلیونی و آنلاین دنبال میکنند. جالب است بدانید این بازی ها همچون تمام رقابتهای ورزشی معتبر دارای اسپانسر، تیم اجرایی و جوایز نفیسی است.
گیمرهای مو سفید
از دیگر تازه کاران دنیای بازی های آنلاین و بازی های موبایل به نسلی از گیمرها که به مونقرهایها معروفند باید اشاره کرد. نسلی از میانسالان که دیگر نمیتوانند با میل به بازی کردنشان مقابله کنند. این بازار به قدری در حال رشد است که بسیاری از وبسایتهای دانلود بازی و شرکتهای معتبر بازی سازی، بخشی از توجه خود را به این بازار معطوف کردهاند و از آنها بعنوان یکی از پاهای ثابت بازی های دیجیتال در سالهای آینده نام میبرند. این موضع توجه روانشناسان را نیز به خود جلب کرده است و آنها از این فرصت در جهت مقابله با افسردگیها و سایر عوارض میانسالی استفاده میکنند.
از خانه سازی و اسنیک تا رقابت با کنسول های بازی
بازی های موبایل که اولین بار در سال 1994 با بازی فراموش نشدنی Tetris آغاز شد و با بازی افسانهای Snake در سال 1997 علاقه مندان بیشماری را به خود جلب کرد ( بازی Snake تا امروز در نسخه های مختلف، 350 میلیون کاربر داشته است تا بازی های در همین سبک دوبعدی مانند بازی شطرنج، بازی تخته نرد )، قطعا در کنار بازی های آنلاین، پرسهم ترین بخش صنعت بازی سازی در سالهای آینده است. امروز دیگر خبری از بازی های دو بعدی و با گیم پلی محدود نیست، هر کسی که موبایل داشته باشد میتواند در کمتر از سی ثانیه در دهها گروه و ژانر، بازی مورد علاقهاش را دانلود کند و نتایج و تجربیاتش را با هزاران نفر دیگر به اشتراک بگذارد.
تا همین جای کار هم براحتی میتوان فهمید در سالهای آینده، بازی های کامپیوتری، وبسایتهای بازی های آنلاین ( دانلود بازی و دانلود بازی رایگان ) و موبایل و قطعا خود بازی کنندگان بیشتر از همیشه دیده خواهند شد. گسترش هر روز سایتهای بازی های آنلاین، بازی های موبایلی و امکان دانلود بازی های روز موجب گردیده است تا یک دنیای حقیقی-مجازی جدیدی خلق گردد. این دنیای جدید بویژه در استفاده از تکنولوژی VR بیش از پیش خود را نشان میدهد. جاییکه گیمر بدون هیچ مانعی، خود و دنیای بازی را یکی میبیند.
خلاصه اینکه اگر گیمر هستید همچنان از بازی کردن لذت ببرید و اگر سازنده بازی هستید و یا به آن علاقهمندید به تلاشتان ادامه دهید. اگر هم تا امروز خیلی اهل بازی نبودهاید از همین سایت شروع کنید و با این دنیای شگفت انگیز آشنا شوید.